Skip to content Skip to footer
Vsako nedeljo ob 10. uri
Center Sonček Šiška, Trg komandanta Staneta 5, 1000 Ljubljana
0 items - $0.00 0

O nas

Beseda pastorja

O naši cerkvi ...

Beseda pastorja

O naši cerkvi ...

Verujemo, da je sporočilo o Jezusu (evangelij) osrednja novica in dejanje Boga za vse ljudi.

Peter Novak
pastor

To sporočilo pravi, da nam Bog po Jezusovi nadomestni smrti izbriše vse napake. Samo po veri, to je zaupanju v Jezusa kot našega voditelja in predstavnika, brez kakršnihkoli religioznih ali drugih dejanj, smo sprejeti pri Bogu.

Zato smo osredotočeni na evangelij in se tako imenujemo evangelijski kristjani.

Beseda pastorja

... naše poslanstvo

Skozi čas tudi kristjani odstopajo od tega osrednjega sporočila, zato si prizadevamo, da bi ga ohranjali s pomočjo načel, ki so znana že iz reformacijskih časov: samo milost, samo Kristus, samo Biblija in samo vera. Ta načela so vodila tudi slovenskega reformatorja Primoža Trubarja. Zaradi takšne nenehne reforme cerkvenega življenja in verovanja se imenujemo tudi reformirana cerkev.

Razvoj cerkve

Naša zgodba rasti ...

Adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.

Peter Novak, pastor

Moje služenje

Moja življenjska usmeritev se je spremenila s tem, ko sem v študentskih letih po branju Svetega pisma spoznal, da nas Bog sprejema v nebesa brez naših zaslug (le po milosti) in sicer le zaradi Jezusovih zaslug. Takšno presenetljivo sporočilo Svetega pisma me je vodilo k temu, da sem želel posvetiti večino mojega časa študiju, poučevanju in uravnavanju življenja po Svetem pismu. Skupaj z ženo Lidijo sem odšel na študij teologije v Sydney v Avstralijo, kjer se nama je rodil Erik in kasneje doma v Sloveniji še Karis in Lara.

Bog nam daje veliko malih in velikih darov, katere rad raziskujem in se jih učim. Zato prosti čas preživljam z gorskim kolesarjenjem ter v svoji mali leseni delavnici, kjer nastajajo majhne in malo večje lesene stvaritve.

Druženje

Vsakoletne aktivnosti za otroke, mlade in odrasle

Kolpa-mladi-ležijo-na-travi-1500x1500px

Vsako leto v naši cerkvi organiziramo dva večja družabna dogodka. Med počitnicami naši otroci in najstniki nekaj dni kampirajo v kampu ob reki Kolpi, konec avgusta pa organiziramo družinsko srečanje v Prekmurju.

Odpiranje navzven

Naše sodelovanje

Sodelujemo z več različnimi cerkvami in društvi po Sloveniji in v tujini. Organiziramo srečanja, se obiskujemo ter sodelujemo pri različnih projektih. Izpostavili pa bi tri društva, s katerimi tesneje sodelujemo. To so: Svetopisemska družba Slovenije, Trubarjev forum in ZVEŠ – delo s študenti.

Reformirana evangelijska cerkev © 2023. Vse pravice pridržane.

Naročite se na naše novice in obvestila!

Vaša elektronska pošta